UKK
Kenelle Kalypson palvelut on suunnattu?
Kalypso Vesitanssikoulu on koko perheen yhteinen harrastuspaikka. Nuorimmille 1–6-vuotiaille on tarjolla Vesilastentanssia oman huoltajan kanssa. Suurin osa Kalypson ryhmistä on suunnattu noin 6–15-vuotiaille lapsille ja nuorille. Aikuisille on tällä hetkellä nuorten kanssa yhteinen Vesidancemix-ryhmä. Aikuiset ovat tervetulleita mukaan myös merenneitouinteihin. Palvelut soveltuvat hyvin erilaisille liikkujille. Tarjolla on myös Soveltavan liikunnan ryhmä ja erityisuimaopetusta.
Mitä varusteita tarvitsen tunneille?

Harrastaaksesi Kalypson ryhmissä, et välttämättä tarvitse mitään erityisiä varusteita. Vesitanssitunneille riittää oma uimapuku ja sisäliikuntavaatteet. Suosittelemme kuitenkin pitkähihaista uimapukua vesitanssitunneille.

Vedenhaltijakouluun eli merenneitoiluun pystyy vuokraamaan pyrstökankaan ja monoräpylän sekä uimalasit. Suosittelemme kuitenkin omien välineiden hankintaa Kalypson yhteistilauksen kautta. Omat välineet ovat sopivimmat, jolloin harrastaminen on mukavampaa.

Junior Lifesaver-kerhoon tarvitset omat uikkarit ja uimalasit. Kerholaiset voivat halutessaan hankkia itselleen Junior Lifesaver T-paidan.
Kaikilla tunneilla on hyvä olla mukana oma vesipullo. Allasvuorolla pullo voi odottaa pesutiloissa. Allasvuoroilla tarvitaan myös omat hygieniatuotteet ja pyyhe.

Tarvitseeko minun osata uida osallistuakseni Kalypson palveluihin?

Kalypso Vesitanssikoulun palveluista Vesilastentanssi, Lasten Vesibaletti, Lasten Vesidancemix ja Soveltava vesiliikuntaryhmä eivät vaadi osallistujilta uimataitoa.

Virallinen uimataidon määritelmä on, että henkilö, joka pudottuaan syvään veteen niin, että pää käy veden alla ja päästyään pinnalle ui yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään.

Meidän merenneitouintiin ja Junior Lifesaver-kerhoon sekä Aikuisten Vesidancemix -ryhmään osallistuvien lasten ja nuorten tulee pystyä uimaan ilman apuvälineitä 100m ja osata sukeltaa. Uimataidottomat aikuiset voivat osallistua Aikuisten Vesidancemix tunneille.

Mitä hyötyä Kalypson palveluista on minulle?

Kalypso Vesitanssikoulu tarjoaa lämminhenkisen harrastusyhteisön, johon kuuluminen lisää onnellisuuden kokemusta. Kalypson kautta löydät mukavia harrastuskavereita. Palveluidemme parissa pääset etenemään omaan tahtiisi osana ryhmää.

Kaikki Kalypson palvelut kehittävät motorisia taitoja. Lisäksi palvelut parantavat hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä, lisäävät lihasvoimaa ja elastisuutta.

Saat esiintymiskokemusta Kalypson joulu- ja kevätnäytöksistä. Opit myös liikkumaan turvallisesti vesiympäristössä.

Mitkä Kalypson palvelut sopivat liikuntarajoitteiselle?

Kaikki Kalypson uima-altaalla pidettävät palvelut sopivat myös liikuntarajoitteisille, koska tehtäviä on helppoa eriyttää tarvittaessa. 

Onko Vesitanssi tai Vesibaletti sama asia kuin taitouinti?

Kalypson Vesitanssipalveluihin kuuluvat Vesidancemix ja Vesibaletti. Ne ovat meidän itse kehittämiä palvelukokonaisuuksia, jotka eroavat merkittävästi taitouinnista. Tässä muutamia esimerkkejä eroavaisuuksista. Vesitanssissa hyödynnetään altaan pohjaa tanssimiseen ja liikkeen tuottamiseen. Taitouintia harrastetaan syvässä altaassa ja pohjaan ei kosketa. Vesitanssitunneilla pää pysyy pääasiassa aina veden pinnan yläpuolella, kun taas taitouinnissa ollaan paljon veden alla. Taitouinti on laji, jossa kilpaillaan myös Olympialaisissa. Vesitanssi on tanssillista uimaopetusta ja tanssin lajitaitojen harjoittelua vedessä. Vesitanssi on elämyksellistä kestävyysliikuntaa, joka sopii kaikille.