Meistä

Kalypso Vesitanssikoulun synty

Kalypson tarinan juuret ovat rakkaassa tanssiharrastuksessa, jonka aloitin vuonna 1996 Nokialla. Kävin lapsuudessani ja nuoruudessani tanssin taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän. Lisäksi suoritin tanssijan ammatillisia opintoja Canberra National Capital Ballet Schoolissa Australiassa.

Lapsuudenkodissani uiminen on ollut perheen yhteistä mukavaa ajanvietettä. Olen aina kokenut oloni turvalliseksi vedessä ja olen voinut luottaa uimataitooni myös kokeillessani erilaisia vesiurheilulajeja. Valmistuttuani steinerkoulun luokanopettajaksi työskentelin hetken koululaisuintien ohjaajana. Se avasi silmäni todellisuudelle, jossa osa lapsista ja heidän vanhemmistaan pelkää vettä.

Kului aikaa ja työskentelin muutamia vuosia luokanopettajana opettaen myös liikuntaa eri luokille. Sitten opiskelin työn ohessa liikuntaneuvojaksi ja personal traineriksi odottaen samalla esikoistani. Opintojen aikana ajatus oman liikunta-alan yrityksen perustamisesta syntyi ja keksin myös idean vesitanssista. Ajattelin, että vesitanssia voisi harrastaa, vaikka olisi liikuntavammoja tai muita rajoitteita. Lisäksi musiikin ja tanssin yhdistäminen vesielementtiin ja uimaopetukseen tuntui heti miellyttävältä. Tunsin löytäneeni oman juttuni ja oivalsin kehittäneeni aivan uuden liikuntapalvelun.

Jäin äitiyslomalle ja aloitimme pienokaisen kanssa vauvauinnin. Se oli lapsestamme mukavaa ja hän selvästi nauttii uimakerroista. Aloitin samalla yrittäjyyden ammattitutkinnon jalostaakseni edelleen yritysideaani. Vauvauinnissa käynti sai minut innostumaan vesiliikunnasta uudella tavalla ja ilmoittauduin vauva- ja perheuinninohjaajakurssille. Sitä seurasi erityisuimaopettajakurssi, merenneitouinnin ohjaajakurssi, Junior Lifesaver-ohjaajakurssi.

Yrittäjyysopintojeni aikana liikeidea kehittyi ja halu toteuttaa omia suunnitelmia varmistui. Puolisoni on tukenut ideoitani ja tullut avukseni Kalypso Vesitanssikoulun toiminnan pyörittämiseen. Hallintotieteiden maisterina hänellä on paljon annettavaa yritykselle. Kalypso Vesitanssikoulu on perheyritys, jota me Pirita ja Lassi Lemponen johdamme yhdessä.

Kalypso Vesitanssikoulu syntyi halusta tarjota kaikille lapsille ja nuorille vaihtoehtoisia tapoja tottua veteen ja oppia uimaan.

Kalypson arvot

”Polski sydämen läikkyessä onnesta”

ONNELLISUUS Toivomme asiakkaidemme nauttivan vedessä liikkumisesta palveluidemme avulla. Meille on erityisen tärkeää tuntea asiakkaamme ja tuottaa heille henkilökohtaisesti parasta palvelua. Yksilön huomiova ohjaustyylimme  mahdollistaa paljon onnistumisen kokemuksia, mikä lisää harrastajan  onnellisuuden tunnetta.  Tunneillamme ohjaa pääsääntöisesti aina samat tutut ohjaajat. Aurinkoiset ja aidosti välittävät ohjaajamme pitävät ohjausryhmän tunnelman iloisena ja hauskana. Hyvällä mielellä harrastaessa myös oppii nopeasti. Haluamme tukea asiakkaiden elämäntyytyväisyyttä lisäämällä onnellisuuden kokemuksia.

YHTEISÖLLISYYS Pyrimme luomaan harrastusyhteisön, jossa on hyvä olla omana itsenään ystävien ympäröimänä. Haluamme mahdollistaa pitkien ystävyyssuhteiden muodostumisen tarjoamalla palveluja, joihin kaikki ovat tervetulleita ikään, kokoon, sukupuoleen, kansallisuuteen, uskontoon, aiempaan harrastuneisuuteen tai liikuntarajoitteisiin katsomatta. Tarjoamme myös koko perheelle yhteisiä vesiseikkailuja perheuintien moudossa. Järjestämme useamman kerran vuodessa kaikille avoimia lajiesittelyjä, joissa yhteisölliseen toimintaamme pääsee tutustumaan. Lisäksi pidämme joulu- ja kevätnäytöksiä sekä muita tapahtumia, joihn kaikki ovat tervetulleita.

VASTUULLISUUS Meille turvallisuuden tunteen herättäminen on erittäin tärkeää uusien asioiden opettelussa ja kokeilemisessa. Panostamme asiakastuntemuksemme avulla turvallisen oppimisympäristön luomiseen. Ohjausryhmissämme opetamme aina myös vesiturvallisuustaitoja. Kannamme vastuun järjestämämme toiminnan laadusta ja kehittämisestä. Toivomme asiakkaidemme rentoutuvan vedessä ja oppivan luottamaan itseensä liikkujina.

LUOVUUS Palveluissamme asiakas pääsee nauttimaan persoonallisista tunneista ja vaihtelevista elämyksistä. Meillä jokainen harrastaja uskaltaa ilmaista itseään monipuolisesti vedessä. Lasten ryhmissä tunnelmaa luo tunnin teemaan sopiva musiikki ja tarinallinen tuntirakenne sekä tehtävät.  Panostamme myös kauniiseen oppimisympäristöön, joka tukee harrastajan positiivisen  uintikokemuksen muodostumista. Vedessä liikkuminen musiikin ympäröimänä rentouttaa kehoa ja mieltä. Palvelumme rohkaisevat asiakkaita liikkumaan  vedessä eri tavoin.

 

Kalypson ohjaajat

Meistä, Kalypso Vesitanssikoulu, Pirita Lemponen

Pirita Lemponen

Kalypso Vesitanssikoulun vastuuohjaajana toimii Pirita Lemponen, jolla on vankka kokemus eri-ikäisten lasten ja nuorten opettamisesta. Pirita panostaa tunneilla hyvän yhteishengen luomiseen ja jokaisen kohtaamiseen yksilöllisesti.

 

Piritan osaaminen

 • steinerkoulun luokanopettaja
 • vauva- ja perheuinninohjaaja
 • merenneitouinninohjaaja
 • PADI Basic Mermaid™
 • PADI Mermaid™
 • PADI Advanced Mermaid™
 • Junior Lifesaver-ohjaaja
 • erityisuimaopettaja (opinnot käynnissä)
 • uimaopettaja
 • liikuntaneuvoja
 • personal tariner
 • äitiysliikuntavalmentaja
 • tanssijan ammatillisia opintoja Canberra National Capital Ballet School
Meistä, Kalypso Vesitanssikoulu, Elsi Liimatainen

Elsi Liimatainen

Elsi Liimatainen toimii muutamilla Kalypso Veistanssikoulun tunneilla apuohjaajana allasvuoroilla. Elsi aloitti tanssin harrastamisen satubaletilla 6-vuotiaana Nokian Tanssiasemalla. Hänen päälajinaan on aina ollut baletti, mutta lisäksi vuosien varrella mukaan on tullut monia muitakin lajeja, kuten nykytanssi, dancemix, lyrical, jazz ja commercial.

 

Elsin osaaminen

Hän on suorittanut Suomen Kansallisoopperan baletin kolme vuotta kestävän erikoiskoulutuksen. Lisäksi hän on opiskellut merenneitosukellusta.

 • PADI Basic Mermaid™
 • PADI Mermaid™
Meistä, Kalypso Vesitanssikoulu, Elsi Liimatainen
Meistä, Kalypso Vesitanssikoulu, Lassi Lemponen

Lassi Lemponen

Kalypson toinen omistaja Lassi Lemponen vastaa Kalypson hallinnollisista tehtävistä ja auttaa Piritaa kaikissa tarvittavissa asioissa.

Lassi on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri. Lassille on tärkeää mahdollistaa asiakkaille elämyksellinen ja onnelliseksi tekevä harrastus.

 

Lassin osaaminen

 • SUH Uinninvalvojakurssi 10/2022
 • PADI Basic Mermaid™
 • PADI Mermaid™

Kalypson harrastusryhmien toimintatavat

Miten toimitaan?

Ensimmäisellä harjoituskerralla ohjaaja jakaa lapsille ja nuorille henkilökohtaiset kulkukortit, joissa on maksettu uimahallin sisäänpääsymaksut treenivuoroille. Kortti toimii vain harjoitusajankohtina ja sitä ei saa luovuttaa muiden käyttöön. Kortit ovat Kalypso Vesitanssikoulun ja ne kerätään takaisin kauden tai asiakkuuden päättyessä.

Huoltajat saavat saattajakortit pyytämällä uimahallin kassalta tai uimahallin ollessa suljettu Kalypson töntekijältä. Niillä he pääsevät pukutiloihin saattamaan lastaan. Huoltajat tuovat lapsen altaalle sovittuna aikana ja hakevat pois, jos lapsi ei ole valmis toimimaan itsenäisesti. Ensimmäisellä kerralla huoltajan pitää saattaa lapsi altaalle ja sopia käytänteistä ohjaajan kanssa. Ohjaaja on vastuussa ryhmästään ohjauksen ajan. Tunnin jälkeen vastuu lapsiharrastajan toiminnasta on hänen huoltajillaan.

Toivomme huoltajien ilmoittavan sähköpostiviestillä ennen tunnin alkua, jos lapsi on poissa. On tärkeää, että ohjaajat ja huoltajat informoivat toisiaan harrastajan asioista, jotka vaikuttavat harrastuksessa käyntiin. Näin pystymme tuottamaan turvallista ja sujuvaa palvelua. Sairaspoissaolon korvaamisesta osallistumalla toisen ryhmän tunnille sovitaan etukäteen sähköpostitse. Pidemmissä sairastapauksissa käyntejä hyvitetään lääkärintodistusta vastaan.

Palveluihimme ilmoittaudutaan  ostamalla kurssi tai kausi verkkosivuiltamme palvelut- välilehdeltä. Ostettu kurssi sisältää automaattisesti oppilaspaikan palveluun. 

Järjestäjästä riippumattomista syistä peruutettuja harjoituskertoja ei korvata. Pidätämme oikeuden tarvittaessa muuttaa ryhmien kokoonpanoja ja ajankohtia. Ostaessasi palvelun hyväksyt nämä ehdot.

Kalypson säännöt

Näin Kalypson harrasteryhmissä toimitaan

Kalypson toimintaan osallistuvien pitää toimia kunnioittavasti kanssaharrastajia, huoltajia, ohjaajia sekä kaikkia muita paikalla olevia kohtaan. Harjoituksissa kannustetaan ja autetaan toisia. Ohjaajille kerrotaan tunnin aikana, jos jokin asia harmittaa tai tuntuu kurjalle. Ketään ei kiusata tai arvostella ohjatun toiminnan aikana tai muissa tilanteissa ja paikoissa ohjauksen ulkopuolella. Ohjaajan antamia ohjeita kuunnellaan ja noudatetaan. Jokaiselle annetaan rauha keskittyä omaan tekemiseensä. Tunneilla käyttäydytään ja puhutaan aina ystävällisen asiallisesti. Kalypso Vesitanssikoulun harrastusvälineitä käytetään annettujen ohjeiden mukaan. Näin kaikkien on mukavaa harrastaa yhdessä.

Mikäli harrastaja ei noudata Kalypso Vesitanssikoulun sääntöjä, häntä huomautetaan asiasta suullisesti ja huoltajille ilmoitetaan asiasta. Jos sama toistuu useita kertoja, mietimme yhdessä keinoja tilanteen muuttamiseksi. Ohjaaja voi esimerkiksi suositella asiakkaalle toista ryhmää. Tarvittaessa harrastaja voidaan poistaa harjoituksista kesken tunnin epäasiallisen käytöksen vuoksi. Tällaisessa tilanteessa huoltajalle soitetaan ja hänen tulee hakea lapsi tai nuori välittömästi.

Huoltajien tehtävät

Toivomme huoltajien kannustavan ja tukevan lasten sekä nuorten harrastamista. Meistä olisi upeaa, jos koko perhe osallistuisi halutessaan Kalypson tunneille tai ilmaistapahtumiin sekä näytöksiin. Huoltajien rooli on ensiarvoisen tärkeä lämminhenkisen ja yhteisöllisen harrastuspaikan luomisessa. Edellytämme myös huoltajilta kunnioittavaa käytöstä kaikkia harrastajia, vanhempia ja ohjaajia kohtaan. Pienempien harrastajien saattaminen ohjaajan luokse ja hakeminen on huoltajien tehtävä. Vanhemmat ovat vastuussa myös vanhempien lasten ja nuorten harrastukseen pääsystä sekä turvallisesta kotiinlähdöstä. Turvallisuuden varmistamiseksi huoltajia pyydetään ilmoittamaan huollettavansa poissaolosta ohjaajalle etukäteen sähköpostitse. Kalypson toimintaa koskeva palaute annetaan aina yksityisesti vastuuohjaaja Pirita Lemposelle.

Ohjaajiemme toiminta

Kalypson ohjaajat ovat vastuussa ryhmien toiminnan suunnittelusta ja toteuttamisesta. He huomioivat aina turvallisuuden ohjaustilanteissa. Ohjaajamme kohtelevat kaikkia harrastajia tasa-arvoisesti ja ohjaavat yksilöllisesti. He huolehtivat kannustavan ja turvallisen oppimisympäristön luomisesta. Ohjaajiemme velvollisuus on puuttua epäasialliseen, Kalypson tai opetustilan sääntöjen vastaiseen toimintaan. Ilmoitamme harrastajan huoltajille, mikäli Kalypson sääntöjä on rikottu tai harrastaja on loukannut itsensä harjoituksissa. Ohjaajillamme on oikeus ohjata harrastaja rauhoittumaan hetkeksi tai tarvittaessa poistaa tunnilta epäasiallisen käytöksen vuoksi.